TKO SU OVE?

Za GastroKomade kuhanje je forma govora kroz koje mogu izraziti brojna stanja, sreću, ljepotu, poeziju, kompleksnost, magiju, humor, provokaciju i kulturu. Okus nije jedino osjetilo koje se može stimulirati, s dodirom se igramo kroz kontraste temperature i teksture dok se mirisima i ogledom igramo kroz boje i forme, u tom kreativnom kuharskom procesu naša čula postaju glavne točke uporišta. Sve greške i neuspjesi koji se dogode u tom procesu za nas nisu neuspjesi, naprotiv to su prilike u kojima smo naučile što i kako nešto ne može.

Onda onaj trenutak kada ponekad sasvim neočekivano nastane nešto genijalno, kada eksperimentirajući otkriješ da si upravo dobio mrak kombinaciju jela. Naprosto obožavamo taj proces, od razmišljanja do odluke. Što pripremiti za večeru kad se društvo okupi, za intimnu zavodljivu večeru ili profesionalno za druge. Od trenutka kad smo spremni, upalimo pećnicu, nabrijemo muziku do trenutka kad se napokon materijalizirala vizija na tanjuru i ono, mmmm. Taj smiješak zadovoljstva na licima najveća je nagrada.

Ponekad i novac, naravno 🙂

Neprocjenjiva je ta životna energija koja nastaje oko šporeta, kada se ljudi razgale s čašom dobrog vina u ruci, tada smo svi isti, sretni i neizbježno zavodljivi, za GastroKomade je to sexy. Ni jedno mjesto (osim možda kreveta) ne zavađa i spaja kao ono oko šporeta s čašom dobrog vina u ruci…. Želimo razbiti stereotipe o dominaciji žena u kućnoj kuhinji. Želimo vidjeti što više muškaraca u kuhinji. Želimo vidjeti što više parova u kuhinji. Želimo vidjeti što više velikih društva u kuhinji. Želimo Party u kuhinji! 

 

Tko je ona? Tko sam Ja?

Lucija Matijević  (trenutno peca bakalare po Norveškoj)

Jedna od prvih šest sommeliera koji su svoju edukaciju 3.stupnja završili u Hrvatskoj. Istovremeno i najmlađa sommelierka u Hrvatskoj. Nastoji prisustvovati svakom vinskom sajmu, degustaciji, vinskom druženju u Hrvatskoj i inozemstvu. Radi na tome da se vinska kultura u njenom gradu podigne na viši nivo.

Profilna1 AkademijaLoreena Meda “My biggest vice is also my biggest passion: Wine.”

F&B manager s višegodišnjim iskustvom u otvaranju ugostiteljskih objekata (pre & post operacije), ponekad pišem kolumne, ponekad održim radionicu, kažem nešto više ili manje pametno na raznim panelima, konferencijama, testiram vina i proizvode, full time mama, kuham po kućama…

 

404805_259554897452787_728433835_n

 

 

 

6 thoughts on “TKO SU OVE?

 1. Inaće nisam gramatićki naci, ali ovo “osječaju” u prvoj rećenici baš bode u oći. 🙂 inače sve ostalo pet.

 2. Cijenjeni,

  U Dubrovniku se sprema prvi regionalni vinski Festival Dubrovnik FestiWine od 24. – 26. travnja (www.dubrovnikfestiwine.com), pa ako ste zainteresirani primati više informacija o navedenom festivalu, ljubazno Vas molim da me kontaktirate na angela@dubrovnikpr.com.

  Hvala najljepša, srdačan pozdrav,

  Anđela Matić
  Dubrovnik PartneR d.o.o.
  izvršna produkcija festivala Dubrovnik FestiWine

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s