TKO SU OVE?

Za GastroKomade kuhanje je forma govora kroz koje mogu izraziti brojna stanja, sreću, ljepotu, poeziju, kompleksnost, magiju, humor, provokaciju i kulturu. Okus nije jedino osjetilo koje se može stimulirati, s dodirom se igramo kroz kontraste temperature i teksture dok se mirisima i ogledom igramo kroz boje i forme, u tom kreativnom kuharskom procesu naša čula postaju glavne točke uporišta. Sve greške i neuspjesi koji se dogode u tom procesu za nas nisu neuspjesi, naprotiv to su prilike u kojima smo naučile što i kako nešto ne može.

Onda onaj trenutak kada ponekad sasvim neočekivano nastane nešto genijalno, kada eksperimentirajući otkriješ da si upravo dobio mrak kombinaciju jela. Naprosto obožavamo taj proces, od razmišljanja do odluke. Što pripremiti za večeru kad se društvo okupi, za intimnu zavodljivu večeru ili profesionalno za druge. Od trenutka kad smo spremni, upalimo pećnicu, nabrijemo muziku do trenutka kad se napokon materijalizirala vizija na tanjuru i ono, mmmm. Taj smiješak zadovoljstva na licima najveća je nagrada.

Ponekad i novac, naravno 🙂

Neprocjenjiva je ta životna energija koja nastaje oko šporeta, kada se ljudi razgale s čašom dobrog vina u ruci, tada smo svi isti, sretni i neizbježno zavodljivi, za GastroKomade je to sexy. Ni jedno mjesto (osim možda kreveta) ne zavađa i spaja kao ono oko šporeta s čašom dobrog vina u ruci…. Želimo razbiti stereotipe o dominaciji žena u kućnoj kuhinji. Želimo vidjeti što više muškaraca u kuhinji. Želimo vidjeti što više parova u kuhinji. Želimo vidjeti što više velikih društva u kuhinji. Želimo Party u kuhinji! 

 

Tko je ona? Tko sam Ja?

Lucija Matijević  (trenutno peca bakalare po Norveškoj)

Jedna od prvih šest sommeliera koji su svoju edukaciju 3.stupnja završili u Hrvatskoj. Istovremeno i najmlađa sommelierka u Hrvatskoj. Nastoji prisustvovati svakom vinskom sajmu, degustaciji, vinskom druženju u Hrvatskoj i inozemstvu. Radi na tome da se vinska kultura u njenom gradu podigne na viši nivo.

Profilna1 AkademijaLoreena Meda “My biggest vice is also my biggest passion: Wine.”

F&B manager s višegodišnjim iskustvom u otvaranju ugostiteljskih objekata (pre & post operacije), ponekad pišem kolumne, ponekad održim radionicu, kažem nešto više ili manje pametno na raznim panelima, konferencijama, testiram vina i proizvode, full time mama, kuham po kućama…

 

404805_259554897452787_728433835_n

 

 

 

Oglasi

Novi Postovi

STREET FOOD FESTIVAL – FOOD IN MOTION Pula Food Festival

Galerija

Pulski filmski festival i ove godine ima svoj off gastro program za sve ljubitelje dobrog filma i hrane koji se održava za vrijeme trajanja Festivala. Ovogodišnji program ponudit će svim gledateljima, građanima Pule i brojnim gostima odličan festival ulične hrane uz ukusne … Nastavi čitati

  1. A Musical Companion to ANTHONY BOURDAIN: PARTS UNKNOWN Odgovori
  2. Portugieser Du Monde – 4. Svjetsko ocjenjivanje portugizaca Odgovori
  3. PINK DAY ZAGREB – Be WOW Drink PINK! Odgovori
  4. Enoteca Istriana i njihove Vinske kušaonice – Vina Antunović Odgovori
  5. Grand Tasting – promenadno kušanje odabranih vina Odgovori
  6. En Primeur graševine, pošipa i drugih sorata – 2016 Odgovori