Grand Tasting – promenadno kušanje odabranih vina

Zagreb je dobio novo vinsko događanje:  Grand Tasting u Laubi – promenadno kušanje odabranih vina Hrvatske i svijeta 27. i 28. 02.2016

Grand Tasting

Promenadno kušanje – Grand Tasting – dio je Vinartove Vinske Veljače, događanja koje će od polovice mjeseca ponuditi u Zagrebu niz vinskih zbivanja. Na Grand Tastingu u Laubi  moći ćete  kušati posebna i rijetka vina 100-njak izabranih vinarija, u subotu  27.02.2016 od 13 do 20  sati i nedjelju 28.02.2016 od 13 do 19 sati.  Tako će se zadnjeg vikenda u veljači „Kuća za ljude i umjetnost“ pretvoriti u „Kuću za ljude, umjetnost i vino“.
Organizator – Vinart d.o.o pobrinuo se da vina tijekom oba dana budu dostupna za prodaju u pop-up vinoteci u sklopu Laube.

Volite li se družiti  uz vino,  ovo je događanje koju ne smijete propustiti!  Promenadno kušanje posebnih i rijetkih vina 100-njak izabranih vinarija iz Hrvatske i regije, od koji su neke kuriozitet za naše tržište, održat će se u subotu i nedjelju 27-28.02 u Laubi, ul. Baruna Filipovića 23a. Nakon kušanja, vino ćete moći i kupiti u pop up vinoteci, što je posebno važno kod vina koja nisu dostupna u standardnoj prodaji na policama vinoteka ili u ugostiteljskim objektima, odnosno nemaju distribuciju na domaćem tržištu.

Među vinarijama koje će izložiti svoje specijalitete nalaze se Korak, Tomac, Šember, Ivančić, Degrassi, Coronica, Kozlović, Clai, Benvenuti, Matošević, Kabola, Dobravac, Cuj, Gracin, Bibich, Vuina, Stina, Senjković, Bura, Mare, Grgić, Boškinac, Saints Hills, Skaramuča, Bire, Rizman, Krajančić, Krauthaker, Dvanajščak-Kozol, Štampar, Bolfan, Adžić, Galić, Batič, Tement, Grosss, Meitz, Cloudy Bay, Gobelsburg i još šezdesetak ostalih.

Ima tu i onih koje traže zastupnika i distributera za Hrvatsku, a događanje je upravo stoga organizirano u doba kad su vinski profesionalci još slobodni i otvoreni za sklapanje novih poslova. Osim trgovaca vinom, sommeliera i ugostitelja te predstavnika tiskanih i elektroničkih medija, promenadno kušanje je namijenjeno ljubiteljima vina, osobito onima koji pomno biraju što piti ili žele proširiti svoje poznavanje vinskih regija.

Ulaznica za promenadno kušanje iznosi 100 kn. Vina će predstavljati vinari osobno, pa je uz kušanje rijetkih i posebnih vina, ovo ujedno i prilika da upoznate svoje omiljene vinare.

Bistro Lauba pobrinut će se za hranu: kroz dnevni jelovnik te nekoliko brzih zalogaja pod kulinarskom palicom chefa Zdravka Marića moći ćete sjesti, prezalogajiti pa krenuti u novi krug promenadnog kušanja.

——————————————————————————————————————

FB Page: GRAND TASTING

FB Event: GRAND TASTING EVENT

Dodatne informacije: Irina Ban, + 385 99 3473 321

irinabanster@gmail.com

Photo courtesy: Grand Tasting


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s