Label Grand Karakterre 3 – najveće okupljanje organskih i biodinamičkih vinara, Zagreb 2014

LG3Label Grand Karakterre je najveće okupljanje organskih i biodinamičkih vinara u Središnjoj i Jugoistočnoj Europi. Ove se godine 13.12.2014 u Zagrebu održava treći put zaredom te će okupiti vodeće vinare iz čitave Europe i Južne Amerike, kao i proizvođače ponajboljeg japanskog sakea. Uz cjelodnevno kušanje, posjetitelji će moći prisustvovati i posebno osmišljenim radionicama tijekom dana.

Sake

Organizatori su uspjeli ove godine okupiti više od 80 vinarija, više od 250 uzoraka vina iz 12 zemalja svijeta te ponajbolji sake iz Japana. Naglašavajući svoj obrazovni karakter, festival će studentima Agronomskog fakulteta iz Zagreba omogućiti besplatan ulaz te organizirati posebnu stručnu radionicu s grupom vinara.

Bit će održane vođene vinske radionice, o vinima Burgundije i Njemačke, koje su i u europskim razmjerima svojevrsna rijetkost, budući je riječ o danas vodećim vinima svijeta. Tri posebno osmišljene radionice, svaka od kojih predstavlja rijetkost u europskim razmjerima:

1. Jedan od trenutno vodećih vinara francuske pokrajine Burgundije, Jean-Yves Bizot. Bizot će na zagrebačkoj radionici predstaviti tri vina, neka od kojih dosežu i cijenu od 350 eura po boci. Ova malena vinarija jedna je od danas najtraženijih u cijelome svijetu, s godišnjom proizvodnjom od četiri do osam tisuća boca.

2. Jedan od vodećih hrvatskih sommeliera i vodeći poznavatelj njemačkih vina, Željko Bročilović Carlos, održat će radionicu s njemačkim rizlinzima, osam od njih 12 danas vodećih u svijetu. Specifičnost radionice je u činjenici kako se ovaj izbor vina rijetko kada može kušati na jednome mjestu. Cilj radionice je pokazati potencijal i vrijednost sorte te pojasniti zašto mnoga od ovih vina danas čine osnovu vinskih karti.

3. Filip Koletnik, slovenski vinar, po prvi će put napraviti vertikalu (nekoliko godišta zaredom) svojeg vina Atimo. Koletnik vina proizvodi u regiji Goriška Brda te je jedna od vodećih mladih nada novog vala slovenskog vinarstva.

Atimo

«Label Grand Karakterre se održava treću godinu zaredom. Prve smo godine okupili 30 organskih i biodinamičkih vinara iz bliže okolice u Zagrebu. Na temelju izuzetno pozitivnih reakcija odlučili smo napraviti regionalnu poveznicu s Ljubljanom te se proširiti i na Sloveniju. Istodobno smo narasli više nego trostruko, u broju vinara, zemalja iz kojih oni dolaze te samog izbora vina koji će predstaviti. Vjerujem da se Zagreb i Ljubljana na ovaj način pozicioniraju kao regionalna središta promocije organskih i biodinamičkih vina,» izjavio je direktor festivala, Marko Kovač.

KADA: Zagreb, 13.12.2014 od 12:00h

GDJE: Hotel Westin, Izidora Kršnjavog 1, 10000 Zagreb

VIŠE INFORMACIJA:  http://www.labelgrand.com/

Organic Anarchy


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s