Sauvignon Blanc – internacionalna vinska konferencija

 

„Jedna sorta, tri zemlje, tri regije, jedan terroir – Sauvignon blanc

Sudsteiermark – Austrija, Štajerska – Slovenija, bregovita Hrvatska

sauvignon

Zagrebački hotel Antunović sljedećega će četvrtka biti domaćin konferenciji namijenjenoj ljudima koji se profesionalno bave vinom, sommelierima, distributerima, novinarima, chefovima, uvoznicima, vlasnicima vinoteka. Ideja konferencije je ukazati na činjenicu da priroda ne zna za razlike koje uspostavljaju geopolitika i povijest, a pravi primjer toga su austrijski Sudsteiermark, Štajerska Slovenija i bregovita Hrvatska. Ove tri regije dijele isti terroir u kojem sorta Sauvignon Blanc daje vina drugačija od kalifornijskih, novozelandskih ili pak Sauvignona Loire ili Gravesa. Upravo s ciljem definiranja tog kvalitativnog potencijala te preciznog određenja stila Sauvignon blanca iz ovih triju regija, organizirana je internacionalna vinska konferencija po nazivom „Jedna sorta, tri zemlje, tri regije, jedan terroir – Sauvignon blanc: Sudsteiermark – Austrija, Štajerska – Slovenija i bregovita Hrvatska“.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc grozd

Konferencija će se održati u Hotelu Antunović – Zagreb, u četvrtak 03.07.2014 s početkom u 10 sati. Konferencija se sastoji od 5 master classova koje će voditi hrvatski vinski stručnjaci te govornici iz Slovenije, Austrije, Novog Zelanda i Danske. Osim radionica, predviđena je izložba vina na kojoj će se moći kušati vina vinarija Tement, Sattlefhoff, Sabathi, Gross iz Austrije, Jeruzalem Ormož, Dveri Pax, Pullus i Verus iz Slovenije, te Bolfan, Korak, Mladina, Puhelek Purek, Belović i Prigora iz Hrvatske.

Jedna od radionica posvećena je sljubljivanju Sauvignon Blanca i hrane. Prijave za sudjelovanje primaju se email adresu elvira@vinart.hr.

Konferencija traje do 17h nakon koje je predviđen After Party od 20h u Wine & Coctail baru CRTA, Teslina 12, Zagreb. S ciljem širenja potencijala Sauvignon Blanc sorte, After Party konferencije pod nazivom VINIL & SAUVIGNON održat će se u CRTI, gdje će se tu večer moći kušati po promo cijenama Sauvignon Blanc i Muškatna Penina, sve sljubljeno s tapasima uz Sauvignon. Kako uz vino odlično uvijek paše i muzička podloga, Vjeko Dj će se pobrinuti da upari svoje Vinilne ploće uz Sauvignon za jedan potpuni retro štih.

Detalje možete pratiti i na Facebook stranici konferencije.

PROGRAM

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s