ŠTO ŽENE ŽELE?!

wow logo

ŠTO ŽENE ŽELE  akcija je koju već treću godinu za redom uspješno organizira udruga WOW. U hrvatskoj inačici one su Žene i vino,  izuzetno aktivna grupa od stotinjak žena. Svojim sada već slavnim „ružičastim festivalom“ Pink Day koji priređuju na Dan žena, 8.ožujka,  ali i stalnim kušanjima i akcijama sljubljivanja vina i hrane, WOW-ice su u misiji promicanja vina kao integralnog i vrlo važnog dijela  kulture stola. Ohrabrujući umjereno uživanje u vinu, intenzivno i predano rade na tome da izvrsna hrvatska vina postanu zaštitni znak naše zemlje i važan adut u turističkoj promidžbi.

wow nagrada

– Izbor za WOW vina zamišljen je tako da jedan vinski „kustos“  (ugledna sommelierka ili sommelier) selekcionira vina koja smo kušali u prošloj godini, tj. sačini svojevrsnu autorsku listu, izbor vina u četiri kategorije – bijela, ružičasta, crvena i „desertna“ (vina s ostatkom  šećera) s koje onda tijekom mjesec dana WOW članice glasuju elektroničkom poštom. Tako se dobije lista od deset najbolje plasiranih a njih u trećem, finalnom krugu, stručni ocjenjivački sud sommelierki i poznavateljica vina, naslijepo kuša i bira konačne pobjednike. Ove godine pred-selekciju je složio sommelier Siniša Lasan, treći na izboru za najboljeg sommeliera u organizaciji Hrvatskog Sommelierskog Kluba, a konačni žiri čine Mirella Miki Šušak-Cvetković, Jelena Šimić-Valentić i Tatjana Štrbac-Bambulović  – odreda vrlo stručne i verzirane u ocjenjivanju vina.

wow bornstain 15

U kultnoj i legendarnoj vinoteci Bornstein je 18.6. pala konačna odluka o pobjednicima u svakoj kategoriji i ukupnom pobjedniku, kao dobitniku WOW Grand Prixa  – kaže Sanja Muzaferija, predsjednica udruge. Za razliku od medalja i plaketa koje vinari obično osvajaju, u akciji Što žene žele – pobjednici u svakoj kategoriji dobivaju vrijednu skulpturu koju je dizajnirala poznata dizajnerska „Grupa“, a ukupni pobjednik, dobitnik WOW Grand Prixa odlazi na  nagradno studijsko putovanje u jednu vinsku regiju powered by American Express.  Dodjela nagrada će se, uz proslavu trećeg WOW rođendana, održati 30.6. u renomiranom restoranu Balon u Zagrebu, a tko će nakon Gianfranca Kozlovića, koji je putovao u Bordeaux i Saše Senjkovića koji je putovao u Champagnu, ove godine trijumfirati i putovati u režiji WOW-a,  u suradnji s PBZ Cardom i-s AMERICAN EXPRESS brendom te PBZ Card Travel putničkom agencijom, ostaje da provjerimo 30.6.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s