MOVIA Više od pukog vinskog brenda

BORNSTEIN logo

Protekli tjedan u vinoteci Bornstein održano je kušanje vina MOVIA. Na prezentaciji održanoj za medije Aleš Kristančič MOVIA predstavio je sedam vina aktualnih berbi koje se trenutno nalaze na tržištu. Bila su to redom Puro Rose 2005, Sauvignon 2012, Lunar Chardonnay 2008, Lunar Rebula 2008, Veliko Belo 2007,  Modri Pinot 2008 i Veliko Rdeče 2003.

Ales i Puro u snijegu

Show ni ovoga puta nije izostao, pred samim ulaznim vratima u vinoteku Bornstein nanesena je hrpa snijega koja je služila kao prirodni hladnjak za Puro. Pjenušac koji  se degoržira neposredno prije same konzumacije u kibli s vodom i uz pomoć posebnog ključa ovom prilikom bio je otvaran u snijegu.

Degustacija za klijente Bornsteina

Nakon degustacije za medije uslijedila je prezentacija usmjerena prema klijentima i prijateljima Bornsteina za koju se tražilo mjesto više. Aleš je jednakim žarom i entuzijazmom predstavio svoja vina publici koja je hipnotizirano pratila njegove gestikulacije, opise vina i filozofiju njihova nastajanja.

Ales Kristancic1Pronaći riječi za dosljedno opisati lik Aleša Kristančiča gotovo je nemoguće. Strastven, nepredvidiv, karizmatičan i predan ovaj ekscentrični vinski genije cijelo svoje biće pretočio je u vino. Učio je od svojih predaka, brusio svoje vještine u Bordeauxu i u Burgundiji (Château Pétrus i Domaine de la Romanée-Conti) i obogaćen novim spoznajama vratio se kući s idejom o sasvim drugačijem konceptu proizvodnje vina.

Na svjetskom tržištu danas Movia je sinonim za vina impresivnog karaktera i izvanredne elegancije. Ona pružaju uvid u vinogradarsku tradiciju, često prelazeći granicu općeprihvaćenih i važećih enoloških pravila. Vinska paleta kreće se od blagih i laganih klasika, preko niza zrelih vina izvrsnog potencijala odležavanja, do jedinstvenih i neponovljivih kreacija. Vina Movia proizvode s veliki poštovanjem prema prirodi i prirodnosti, bez umjetnih enoloških dodataka i agresivnih  filtracija.

VinogradiObiteljsko imanje Movia osnovano je davne 1700. godine, a vjenčanjem kćeri koja nasljeđuje vinariju 1820. godine prelazi u ruke obitelji Kristančič gdje ostaje do danas. Sama vinarija nalazi se u Ceglu dok se vinogradi prostiru na preko 22 hektara zemljišta od kojih oko polovice leži na talijanskoj strani Goriška Brda (Collio) a ostatak u Sloveniji. Prosječna starost vinograda iznosi između 35 i 40 godina. Tlo bogato mineralima, mediteranska klima umjerenih i blagih godišnjih doba i Alpe koje donose svježinu istodobno štiteći od prodora hladnih struja sa sjevera čine Goriška Brda idealnim podnebljem za proizvodnju vina. Od sorti prevladavaju rebula, chardonnay, sauvignon, tokaj, sivi pinot, crni pinot, merlot i cabernet sauvignon.

Movia-Ales-Kristancic-Lunar-5519-

Movia je više od pukog vinskog brenda i imena imanja. Movia je način života, život u svoj ​​svojoj slavi, čistoći prirode i iskrenosti autora. Movia je bezvremenska etiketa, oznaka standarda i garancija kontinuirane kvalitete u koju su se uvjerili brojni vinski znalci diljem svijeta. Vinska paleta kreće se blagih i laganih klasika, preko niza zrelih vina izvrsnog potencijala odležavanja, do jedinstvenih i neponovljivih kreacija. 

„Najviše što možemo napraviti za vino je da sačuvamo ono što je priroda dala.“

 Aleš Kristaničič

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s