NAJAVA – Zagreb Coffee&Chocofest – Festival kave i čokolade

 

Choco Fest Zg

  NA VESELJE SVIH ČOKOHOLIČARA I KAVOPIJA – NAJSLAĐI FESTIVAL                                            OD 6.-9. VELJAČE PONOVNO JE U ZAGREBU!

Počinje Zagreb Coffee&Chocofest – Festival kave i čokolade!

Zagreb od 6. do 9. veljače postaje glavni grad Carstva čokolade i kave, a sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka doći će ponovno na svoje! Bez kave i čokolada više ne možemo zamisliti život. Možemo ih kuhati, peći, jesti sirove, piti, mirisati, gledati, slušati, igrati se njima a od njih se mogu raditi i prava umjetnička djela…

Sve to i još više pokazat će vam Zagreb Coffee & Chocofest, od četvrtka 6. do nedjelje 9. veljače, u zgradi Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma 16 u Zagrebu, svakoga dana od 10-21 h, a ULAZ JE BESPLATAN !!! Slatko vam bilo!

Chocofest 2012_36

Osim kušanja vrhunskih čokolada i kava, posjetitelji će se odlično zabaviti uz brojne radionice, show cooking, korisna predavanja, a posebna atrakcija Festivala su svjetski poznati umjetnici! Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Eland će izložiti svoje radove te uživo slikati kavom i čokoladom. Albanski umjetnik Saimir Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika u tehnici mozaika. Za svoje gigantske mozaike osvojio je čak sedam Guinnessovih rekorda te tako stekao međunarodnu slavu, a na Festivalu će uživo izrađivati mozaike od zrna različitih vrsta kave.

saimirstrationeworldonefamilyonecoffeebeans

Na Festivalu će se predstaviti i egzotične čokolade poput čokolade s pršutom, maslinama, praline i čokolada od čvaraka i dr. a čokolada će se sparivati s vinima, konjacima i cigarama…vrhunski baristi predstavit će svoje umijeće latte art – ukrašavanje kava i koktela od kave. Ambiciozniji se mogu okušati u zabavnim nagradnim igrama ili naučiti kuhati poslastice od sirove čokolade, bezglutenske slastice i dr. u brojnim radionicama.

CoffeeArt_29

CoffeeArt_84

Tu su i predavanja o povijesti kakaa te o nutricionistčkim karakteristikama ovih slatkih ovisnosti. U subotu navečer u programu je „Groznica čokoladne večeri“ i koncert nazvan Africa, Coffee & Choco Sensations – a sviraju Ismaila Balde Commi (Senegal) & djembe grupa „Silaba“ iz Zagreba.

Festival će završiti u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama Mak teatra. A kakav bi to bio Festival kave bez prave gatare: „sretnicima“ će sudbinu iz šalice proricati i naša profesionalna gatara iz kave gđa. Galina Dmitri koja će hrabrima priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti …

_MG_5518

Festival kave i čokolade Zagreb Coffee & Chocofest je događaj “koji se ne propušta“ a održat će se od 6. do 9. veljače 2014. u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika (stara Džamija) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, a donosi niz novosti i iznenađenja.

Festival je nastao spajanjem festivala čokolade Zagreb Chocofest i festivala kave CoffeeArt Zagreb. S obzirom da se kava i čokolada tradicionalno ljube, njihovim spajanjem htjeli smo ove dvije lijepe priče obogatiti i dati im novu dimenziju. Nova je i lokacija održavanja festivala: prekrasan trg u središtu grada i zgrada HDLU – jedna od najpoznatijih u Zagrebu – Meštrovićevo remek djelo i mjesto gdje se održavaju brojna umjetnička i komercijalna događanja.

Cjelokupan program i najavu događanja pogledajte na:

http://zagreb-coffee-chocofest.com/program.php

melting choco

——————————————————————————————————————–

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s