Miss.Ginger Bunny Hemp

Napokon!! Za sve fanove Miss.Ginger Bunny stigao je i dugo očekivani recept.

Malo smo se odmaknuli, odahnuli, uzeli zraka, preboljeli bolesti. I evo nas, počeli smo planirati neke nove stvari, peći neke nove kekse i napokon napisali ovaj recept. Oni koji je me malo bolje poznaju znaju da već neko vrijeme eksperimentiram sa proizvodima od konoplje: brašno, sjemenke, ulje. Konoplja je ušla u moju kuhinju na mala vrata a pokazala se kao velika prijateljica. Versatilna, orašasta, sirova, ne sjeda na prvu no kad je upoznaš ne ostavljaš je.

Brašno konoplje je izvrstan dodatak u prehrani. Iznimno bogat izvor lako i brzo probavljivih proteina (svih 20 aminokiselina i svih 10 esencijalnih aminokiselina). Bogato dijetetskim vlaknima. Izvor omega 3 i omega 6, uključujući GLA i SDA, te bogato  vitaminima B i E, kalcijem, kalijem, željezom i magnezijem i vlaknima. Sadrži više od 33% proteina, više od 12% omega 3,6 i 9. Nema poznatih alergena i potpuno je sirov što znači da su svi enzimi očuvani, bez aditiva i konzervansa.

Konopljino brašno nema glutena stoga se ne diže i nije brašno koje se može koristiti u kruhu samostalno, te bi se trebalo miješati s ostalim brašnima, osim ako radite plosnati kruh ili kreker.

Stoga je ova torta idealna za sve koji ne smiju konzumirati gluten, za sve koji su dobrovoljno odstranili gluten i za sve ljubitelje zemljanog, prirodnog, drugačijeg. Okus je jedinstven.

ginger bunny

Za Miss.Ginger Bunny trebate:
vrijeme pripreme cca 50 min

4 srednje mrkve ili 3 veće cca 250 gr mrkve (za one koji vole mrkvu može i 300 gr

1 limun, naribana korica i sok (bolje ako imate priliku koristiti ne špricane)

1 naranča, naribana korica i sok

Svježi  korijen đumbira, oguljeni i nariban (osobno stavljam oko 20 – 25 gr svježeg đumbira, ta mi se količina pokazala kao optimalna u smislu da se okus đumbira osjeti a ipak ne preuzme previše mjesta drugim okusima. Naravno vi možete staviti i više.

6 žlica brašna od konoplje CannaBio

120 gr lješnjaka, izmiksanih na najviše tako da dobijete teksturu tipa grubo brašno

25 gr zobenih pahuljica (njih možete izostaviti ako vam nisu po volji)

3 cijela jaja

5 žlica šećera (ukoliko ste dijabetičari, zamijenite šećer namirnicom po volji)

2 žličice praška za pecivo

1 žličica sode bikarbone

Malo maslaca za kalup

Šećer u prahu za glazuru, cca 250 gr

175*C oko 25 min

Drinking buddy: definitivno Sauvignon,idealan scenarij iz organske proizvodnje..
Uz sva vina koja smo isprobali s ovom tortom, osim Sauvignona, Tomac Amfora (Chardonnay) joj je isto dobar drugar u piću.

TIP: Najbolje bi bilo da koristite okrugli kalup za tortu standardnog promjera na otvaranje tj onaj u dva dijela s kopčom za zatvaranje ili s odvojivim dnom, papir za pečenje stavite na donji dio, zakopčate ga drugim dijelom i njegove stjenke namažete maslacem. U slučaju da koristite limeni kalup bez otvaranja onda vam maslac nije potreban pošto ćete u njega jednostavno položiti papir za pečenje na koji se stavlja smjesa za tortu.

Priprema

Zagrijati pećnicu na 175*C.

Limun koricu naribati. Narančinu koricu naribati (nju ćemo kasnije sušiti i koristiti kao prah preko gotove torte). Ostavite sa strane korice zasebno. Naribani limun i naranču iscijedite odvojeno u dvije posudice. Potrebnu količinu korijena đumbira oguliti i naribati. Mrkve ogulite i naribajte na najfinije. Naribanim mrkvama dodati naribani đumbir, naribanu koricu limuna i pola količine soka naranče (druga polovica soka bit će vam potrebna za škropljenje torte). Dobro promiješajte i ostavite sa strane da se okusi druže.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U međuvremenu lješnjake i zobene pahuljice stavite u mikser i dobro izmiksajte dok vam se smjesa ne počne lijepiti po stijenkama miksera. Smjesu lješnjaka i pahuljica pomiješati zajedno s brašnom od konoplje, praškom za pecivo i soda bikarbonom. Ostavite sa strane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACijela jaja zajedno sa šećerom dobro miksajte dok ne dobijete lijep gust pjenasti žavajon.

Smjesi mrkvi, limuna i đumbira dodajte smjesu suhih sastojaka (brašno,pahuljice, lješnjaci, prašak i soda), dobro promiješati i odmah počnite dodavati, malo po malo, pjenu od jaja.  Miješati od dole prema gore kako bi unijeli što više zraka u smjesu, tim postupkom dobivamo prozračnost biskvita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smjesu ubacite u kalup i livelirajte. Pecite na 175*C oko 25 – 30 min tj dok ne dobije lijepu smeđu boju. Gotova torta, na vrhu, mora biti suha a ostati mekana i sočna na dodir.

Dok Vam se torta peče zasluženo popijte čašu Sauvignona, operite ostatak suđa i napravite glazuru za  Miss.Ginger

GLAZURA

Za glazuru jedne torte dovoljan vam je sok pola limuna – od druge polovice soka možete si napraviti limunadu. Da bi vam glazura bila glatka iscijeđeni sok limuna procijedite kroz sito, kako bi odstranili sva moguća vlakna. Sok miješajte energično sa šečerom u prahu (šečer isto prosijere kroz malo sito), dodavajući ga malo po malo dok ne dobijete glatku gustu llepljivu smjesu za premaz torte. Tortu premažite glazurom tek kad se ohladila. Pospite preko glazure prah od naranće ili u slučaju da vam se neda sušiti naribanu koricu naranče (od prije s početka recepta) možete slobodno posuti i svježe naribanu. Jedini usputni problem, moguče lijepljenje korice po prstima i padanje u grumenima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bon Appetite and stay High!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s