NAJAVA – Vinocom Esplanada 2013

8 vinocom

Rekoh neki dan kako je studeni definitivno moj mjesec. Moj vinski mesec! Em mi je ročkas em je Martinje em dva super vinska festivala. Taman da se utaži Vinska diva. Jer kad si gladan pretvaraš se u divu 🙂  U čast dive postavih i prigodnu pozadinu za moj mjesec.

Sada već po osmi put, održava se centralni festival vina i gastronomije u Hrvatskoj. U fenomenalnom ambijentu hotela Esplanade u Zagrebu, na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 250 izlagača, proizvođača i trgovaca vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja.

Festival će biti otvoren 29. studenoga (petak) u 12 sati. Oba dana, 29 i 30. studenog (petak i subota), festival je otvoren od 12 do 20 sati.

vinocom1

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja.

Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane. Zanimljive i uzbudljive i ove godine biti će enogastronomske radionice koje će pridonjeti promociji turizma, vina i gastronomije. Raspored radionica možete pogledati OVDJE.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festival također ima humanitarnu značajku. Dan uoči njegova svečanog otvorenja, 28.studenog, bit će organizirana humanitarna večera i vinska aukcija u CASINO CLUBU od 19-20 h. Posebni gosti festivala biti će grupa inozemnih i domaćih novinara koji će od 25. studenoga 2013 godine do svečanoga otvaranja upoznavati Konavle, Dubrovnik, Pelješac, Korčulu, dakle Hrvatsku i njenu enogastro ponudu.

Cijelokupan raspored kao i popis izlagaća možete pogledati OVDJE.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Posebnim programima promocije vina i kulinarskim radionicama očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i jela. Izborom hotela Esplanade Zagreb dobili smo izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvođača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na moderan i svjetski prepoznatljivom događanju.” rekao je prof. Ivan Dropuljić, direktor festivala.

Vidimo se u Esplanadi!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s