NAJAVA – 19.Vinistra Poreč 2012

                     Na Vinistri najavljene „Skrivene čari malvazije i terana“, vinske degustacije u  sklopu 23. ATP Vegeta Croatia Opena
• Jednosatne degustacije i ocjenjivanje održavat će se u tjednu teniskog turnira
• Namijenjene su i poznavateljima vina i onima koji se žele zabaviti te naučiti više
• Najbolje ocijenjeno vino bit će proglašeno ATP vinom, dok će sudionici primiti ATP certifikat somelijerstvaOrganizatori 23. ATP Vegeta Croatia Opena na 19. Vinistri najavili su novost u programu Istria Gourmet Festivala koji se održava u sklopu srpanjskog teniskog turnira – posebno osmišljene vođene degustacije istarskih vina. Pod nazivom „Skrivene čari malvazije i terana“, jednosatne degustacije održavat će se od ponedjeljka, 9. srpnja do nedjelje, 15. srpnja. Svaki će dan biti posvećen jednoj nosećoj vinskoj temi vezanoj uz malvaziju i teran, uz poseban naglasak na vina Bujštine. Degustacije za 40 osoba predvodit će osobno istarski vinari te stručnjaci Hrvatskog sommelier kluba, koji je, uz Vinistru, organizacijski partner događanja. 23. ATP Vegeta Croatia Open Umag ove se godine održava od 5. do 15. srpnja.„Skrivene čari malvazije i terana“ će u ponedjeljak, 9. srpnja, otvoriti degustacija pobjednika natjecanja Svijet malvazija od 2009. do 2012. godine. U narednim danima uslijedit će degustacije malvazija iz akacije, malvazija i terana u kupažama, vina pionira istarskog vinarstva te odležalih terana. Teme degustacija osmišljene su kao pregled glavnih karakteristika sorti malvazije i terana te kao svojevrsni presjek postignuća istarskog vinarstva u proteklih desetak godina.Degustacije su jednako namijenjene poznavateljima vina i onima koji žele naučiti više. Prije početka svake degustacije u 20 sati, stručnjaci HSK održat će desetominutni tečaj o osnovama somelijerstva. Svi sudionici degustacija bodovati će vina po njihovom predstavljanju, a u konačnici i primiti ATP certifikat somelijerstva kao potvrdu prolaska ovog „mini tečaja“. Vinari-pobjednici svake degustacije primit će priznanja na nedjeljnoj Večeri pobjednika, dok će vino s najviše bodova biti proglašeno ATP vinom 2012.“Uz već prepoznati program Istria Gourmet Festivala – sastavljen od Vinistre, Istria Gourmet restorana u kojem i ove godine pored 3 Michelin restorana gostuju afirmirani istarski kuhari te Naše kužine, brenda pod kojim umaški restorani San Rocco, Buščina i Nono tradicionalno predstavljaju ATP menu – želja nam je posjetiteljima dodatno približiti istarski terroir i njegovo bogatstvo. Vjerujem da ćemo kroz degustacije vina te izravan kontakt s vinarima, našim gostima dodatno približiti istarski način života ”, izjavila je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora ATP Vegeta Croatia Opena.Rezervacije za degustacije, po cijeni od 100 kuna dnevno, mogu se napraviti putem web stranica turnira, http://www.croatiaopen.hr/hrv/ulaznice/.Treću godinu zaredom, Istria Gourmet Festival enogastronomska je kulisa sportskih događanja umaškog turnira obilježena okusima i mirisima Istre. Ova jedinstvena lifestyle manifestacija svjetskoj publici predstavlja sva kulinarska bogatstva istarske regije.
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s