Dodijeljene nagrade – DOBRI RESTORANI 2012         

 Zagrebački Bistro Apetit najbolji je hrvatski restoran. Objavio je to jučer navečer organizacijski tim izbora Dobri restorani 2012. na svečanom proglašenju u hotelu Westin.

Osim Apetita, na nacionalnoj top-listi 100 najboljih restorana nalaze se i popularni japanski restoran Takenoko, zagrebački Prasac, Plavi podrum iz Voloskog, Batelina iz Medulina, Dubravkin put, Le Mandrać, Draga di Lovrana, Kukuriku i dubrovačka Nautika.

“Demokratična i stručna metoda koju koristimo”, izjavio je pred okupljenima Saša Špiranec, jedan od voditelja projekta Dobri restorani, “dala je vrlo kvalitetne rezultate. Cilj Dobrih restorana je s jedne strane poticati restorane da postanu sve bolji, a s druge čitateljima dati poštenu preporuku”.

Osim top-liste nacionalnih, Dobri restorani odabrali su i najbolje restorane po hrvatskim regijama. U Slavoniji i Podunavlju najboljim je proglašen Hotel Dunav iz Iloka, u središnjoj Hrvatskoj Mala Hiža iz Mačkovca, Bistro Apetit u Zagrebu, Plavi podrum na području Istre i Kvarnera, a Nautika u Dalmaciji. “Regionalni aspekt nam je jako bitan jer želimo poticati ugostitelje u svim hrvatskim regijama”, kaže Željka Klemenčić, urednica magazina Dobra hrana, jednog od partnera akcije.

Odabir Dobri restorani jedan je od najambicioznijih gastronomskih projekata u posljednjih nekoliko godina, a nastao je u suradnji Jutarnjeg lista i Vinarta Saše Špiranca, pod generalnim pokroviteljstvom Zagrebačke banke. “Naglasak je na ukupnom zadovoljstvu prosječnog gosta”, kaže Klemenčić. Zbog snažnog regionalnog i turističkog aspekta, kažu voditelji, u projekt se uključilo Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Dobri restorani 2012. objavili su i priznanja pod nazivom “Prijatelj vina” za restorane koji posebnu pažnju posvećuju vinskoj ponudi. Nagradu u ovoj kategoriji osvojio je Dubravkin put, a na listi 20 najboljih su i Plavi podrum, Bevanda iz Opatije, splitska Kadena, Zdjelarević iz Brodskog Stupnika, rovinjski Wine Wault i mnogi drugi.

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s