NAJAVA – Zagreb Wine Gourmet Weekend

                 Zagreb Wine Gourmet Weekend na proljeće u Gliptoteku i Centar Kaptol dovodi najznačajnija imena iz svijeta eno-gastronomije

 Organizator ZWGW-a je Digitel grupa, a partner Festivala je Zagrebačka banka

Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW), međunarodni festival izrastao iz četverogodišnje tradicije Zagreb Wine Gourmet Festivala, najavljen je danas u Centru Kaptol. Ove godine organizaciju je preuzela Digitel grupa koja je odlučila dodatno podići kvalitetu i atraktivnost festivala te svim ljubiteljima vina i dobre kuhinje priuštiti najveći eno-gastronomski festival u regiji. Ambiciozne planove organizatora potvrđuje i odabir lokacije Festivala, koji će se od 13. do 15. travnja održati u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol.

Zagreb Wine Gourmet Weekend predstavili su Dražen Lazić, direktor Zagreb Wine Gourmet Weekenda, Tomislav Ricov kao dopredsjednik organizacijskog odbora i Ingrid Badurina Danielsson, dosadašnja direktorica Wine Gourmet Festivala, a ove godine kao Direktorica za međunarodne odnose Zagreb Wine Gourmet Weekenda. Tom prilikom su Dražen Lazić i Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, svečano potpisali Ugovor o partnerstvu između Zagreb Wine Gourmet Weekenda i Zagrebačke banke.

ZWGW osmišljen je kao okupljanje domaćih i stranih poznavatelja i zaljubljenika, kako u vina, tako i u vrhunsku gastronomiju. Na izlagačkom dijelu se uz sve poznate domaće vinare, očekuju brojni strani vinari koji svoja najuspješnija ostvarenja žele predstaviti hrvatskoj javnosti, potencijalnim suradnicima i medijima. Programski dio ZWGW-a uključuje niz predavanja i panele na kojima će uz domaće stručnjake i vinare sudjelovati uvaženi strani gosti iz svijeta eno-gastronomije. Bit će organiziran i cijeli niz kušanja i masterclass radionica.

Program uključuje i ekskluzivne projekcije dokumentarnih filmova koji obrađuju teme iz eno-gastronomije. Posjetitelji ZWGW-a moći će uživati i u večernjem programu Festivala. Naime, nakon 19 sati, kreće prigodni večernji program, za čiji glazbeni dio će, uz poznate domaće DJ-eve, biti zaduženi i neki od poznatih vinara i chefova.

Među brojnim značajnim imenima najavljen je dolazak Bernarda de Laage de Meuxa, komercijalnog direktora jedne od najpoznatijih bordoških vinarija Chateau Palmer. Dolazak su potvrdili i Ivo Jeramaz,potpredsjednik za vinogradarstvo i proizvodnju Grgich Hills vinarije, Sarah Kemp, urednica u Decanteru, Lynn Sherriff, predsjednica Institute of Masters of Wine, kao i Flying Culinery Circus, četvorica norveških chefova koji osvajaju svojom kreativnošću i atraktivnošću nastupa.

„Digitel grupa, kao najuspješnija grupacija za integrirane komunikacije u Hrvatskoj, ima bogato iskustvo u organizaciji najvećih festivalskih manifestacija u zemlji, a koje su prepoznate i u široj regiji. Prepoznali smo vrijednost u Zagreb Wine Gourmet Festivalu, želimo nastaviti dobar posao koji je do sada odrađen, a zahvaljujući snazi Digitel grupe i podići cijeli događaj na razinu najatraktivnijeg i najznačajnijeg festivala eno-gastronomije u široj regiji“, izjavio je ovom prigodom Ozren Kanceljak ispred Digitel grupe.

Dražen Lazić, direktor Zagreb Wine Gourmet Weekenda, izjavio je okupljenima: „Naši uvaženi gosti, koji spadaju u red najznačajnijih svjetskih vinskih stručnjaka, kao i bogati program jamče uspjeh Zagreb Wine Gourmet Weekenda. Uz iznimno bogat izlagački dio pripremili smo i atraktivne panele te projekcije zanimljivih dokumentarnih filmova koje će biti interesantne kako domaćima tako i stranim gostima. Pritom želim naglasiti da lista naših zvučnih gostiju ne staje na dosad predstavljenim imenima. I dalje razgovaramo s nekim poznatim imenima, no o kome se točno radi neka zasad ostane iznenađenje.“

Daniela Roguljić Novak, članica Uprave ZABA-e, osvrnula se na uključivanje Zagrebačke banke kao partnera u ovu manifestaciju: „Zagrebačka banka prepoznala je značaj ZWGW-a i odlučila snažno podržati ovaj Festival koji promovira kvalitetu domaćeg vinarstva i kulinarstva. Ovo partnerstvo logičan je nastavak naših aktivnosti i programa u poticanju domaćeg vinarstva, prehrambene proizvodnje i općenito domaćih proizvođača.“

 

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s