Sexy Truffle Čokoladna torta

Mislim da nema ništa sexy-e od lizanja prstiju umočenih u čokoladu. Pogotovo ako ih liže netko vama drag, lagano pjevušeći: Ti si moja čokolada….Ponedjeljak mnogi ne vole, ne znam, ja se ne ubrajam u te, naprosto doživljavam ponedeljak kao početak, novi dan, nove stvari…Zato za one koji ne vole ponedjeljak: začinite ga neodoljivom čokoladom uz sexy društvo. Sječam se prvi put kada sam napravila ovu tortu, za rođendan prijatelju, nastao je muk pri prvom zalogaju. Malo me to zabrinulo u početku, onda svatih, jednostavno su svi bili u čoko ekstazi. Slavna spisateljica, novinarka i psihoanalitičarka Judith Viorst rekla je jednom prilikom: „Možete reći da ste jaki ukoliko ste u stanju rukama razlomiti čokoladu i onda pojesti samo jedan komadić“. Nedvojbeno teško je odoliti čokoladi u svim njezinim varijantama i stanjima, bila ona kruta, u prahu ili tekuća. Zato osvajači i osvajačice krenite, ova torta može uzbuditi svatkoga!!!

Važno je napomenuti da čokolada mora biti odlične kvalitete, meni se jako dobra pokazala ona od 72% iz Metro-a ili Ritter-ova tamna. Naravno i druge marke nisu loše, ovisi o tome koliko ste spremni izdvojiti za čokoladu, no nemojte koristiti Kraš-evu tamnu za kuhanje jer u ovom slučaju ne daje dobre rezultate.

Znači za ovu tortu trebate:

290 gr neslanog maslaca sobne temperature ( na male kockice)

265 gr tamne čokolade 52% kakao ( na male komade ili narezanu nožem)

95 gr tamne čokolade 70% kakao (na male komade ili narezanu nožem)

290 gr moscovado light šečer Bilington ( ja ponekad koristim moscovado dark za intenzivniji okus ili miks light i dark)

4 jaja (bolje ako su od sretnih koka  🙂

Kakao prah bez šečera (Krašev je odličan)

4 žlice vode

A priprema se ovako:

Narezanu čokoladu na komadiće staviti u veću zdjelu zajedno s maslacem na kockice. U loncu rastopiti moscovado šečer na laganoj vatri zajedno s 4 žlice vode. Čim šečer zakuha skinuti s vatre i malo po malo dodavati šečer u čokoladu s maslacem, mješajući dok se sve ne rastopi. Staviti sa strane i pustiti da se ohladi ( smjesa može biti lagano mlaka ali ne topla za sljedeći korak). Jaja odvojiti od bjelanjaka. Žutanjke, jedno po jedno, dodajemo u mlaku smjesu od čokolade te lijepo zamiješajte dok ne dobijete gustu kremu. Bjelanjke s mrvicom soli istučemo u tvrdi snijeg i dodajemo malo po malo u smjesu čokolade. Kalup za tortu (26cm) namastimo maslacem i prosijemo brašnom, dodamo 2/3 čokoladne smjese i pečemo na 180*C 30-40 minuta (torta bi trebala popucati po površini), izvadimo i ostavimo da se skroz ohladi. Dodamo ostatak smjese i pečemo 15 min na 180*C. Izvadimo tortu iz pečnice te lagano nožem prođemo između ruba torte i kalupa, ostavimo da se ohladi. Izvaditi tortu iz kalupa, staviti je na tanjur te prosijati dobar kakao u prahu bez šečera po njoj. Uuuuuuživajteeeeeeeeeeeee !!!!

P.S odlična je sama po sebi, no uz umak malina dat čete joj malo svježine pošto je intenzivnog okusa zbog tamne čokolade. Ako nemate svježe maline, dobro će Vam poslužiti i one zaleđene. Samo ih stavite s malo šečera i kojom kapi likera marasachina u lonac i lagano zagrijete da bi dobili umak, mora biti gust.

I na kraju trebala bi izgledati ovako:

Oglasi

5 misli o “Sexy Truffle Čokoladna torta

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s